Nutreco aandelen

Wilt u Nutreco aandelen kopen?nutreco-aandelen-kopen

Nutreco is een Nederlands bedrijf en tevens wereldwijd leider in dierenvoeding en visvoer. Het internationaal actieve onderneming heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Amersfoort. Nutreco N.V. is ook genoteerd aan de beurs, namelijk NYSE Euronext in Amsterdam.

Het bedrijf SHV Holdings heeft meer dan 95% van de aandelen van Nutreco in handen. De beursnotering van Nutreco is daarmee per 17 april jl. beëindigd. In 2014 heeft Nutreco 11.005 FTE in dienst.

 

Geschiedenis van het bedrijf

In 1994 is als gevolg van een managementuitkoop uit het bedrijf BP Nutrition ontstaan. De naam is een samenvoeging van Nutrition, Ecology and Economy (NutrEco). Drie jaar later, in 1997, is het bedrijf naar de beurs gegaan. In 2007 heeft het bedrijf ook een aantal overnames gedaan, waaronder de activiteiten van BASF en Maple Leaf Foods Inc.

 

Structuur van de onderneming

Nutreco bestaat uit diverse bedrijfsonderdelen. Elk bedrijfsonderdeel heeft een specialisme.

  • Trouw Nutrition is internationaal de nummer twee in voerspecialiteiten.
  • Skretting (visvoer) is de grootste producent van zalmvoer en zeeforel.
  • Hendrix (mengvoer)
  • Nanta (mengvoer)
  • Sada (vlees)
  • Shur-Gain (voerspecialiteiten en mengvoer)
  • Selko R Feed Additives (voeradditieven)

 

Producten

Zoals u heeft gelezen bestaat het bedrijf uit verschillende onderdelen. Welke producten maakt Nutreco eigenlijk? Nutreco produceert mengvoer voor boerderijdieren. Ook maakt het bedrijf premix en speciaalvoer. Verder is Skretting (visvoer) een belangrijk product voor het bedrijf. Ze zijn namelijk de grootste producent van zalmvoer en zeeforel.

 

Resultaten van het bedrijf

In het jaar 2014 heeft Nutreco een omzet gedraaid van €5253 miljoen. Hiervan is het nettoresultaat €154 miljoen en het bedrijfsresultaat €236 miljoen. Vergeleken met 2013 is 2014 een goed jaar geweest voor het bedrijf.

 

Nutreco aandelen kopen

Helaas is de notering van Nutreco aan de Amsterdamse beurs Euronext beëindigd. Dit heeft het bedrijf op 16 april bekendgemaakt. Dit houdt in dat er geen aandelen meer zijn om te handelen. Wij zullen het voor u in de gaten houden of het bedrijf weer naar de beurs gaat. Houd onze pagina in de gaten!