Ballast Nedam aandelen

Wilt u beleggen in Ballast Nedam? ballast nedam aandelen

Ballast Nedam is een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met verschillende fasen van een bouwproces. Het is een beursgenoteerd bouwbedrijf. Het bedrijf is vooral actief in Nederland. Ballast Nedam is opgericht in 1877 met als naam de Amsterdamse Ballast Maatschappij. Onder leiding van Charles de Vilder groeit het bedrijf uit en wordt het meer dan een zandleveringsbedrijf. In 1899 begint H. Boersma een bouwbedrijf in Rotterdam. Dit bedrijf heet Nedam. In 1969 fuseren Ballast Maatschappij en Bedam, waardoor de Ballast Nedam Groep wordt opgericht.

 

Werkzaamheden van Ballast Nedam

Naast dat Ballast Nedam zich bezig houdt met bouwactiviteiten, is het bedrijf ook bezig met andere activiteiten. Ze proberen hun klanten van begin tot einde van dienst te zijn met hun bouwprojecten. Hiermee bouwt Ballast Nedam een langtermijn relatie met de klant. Een voorbeeld hierbij is dat Ballast zelf het initiatief neemt om een bedrijf van diens te zijn, terwijl een ander bouwbedrijf pas bij een project in het plaatje komt.

Verder richt Ballast Nedam zich op het onderhouden na de oplevering van een project, zodat zij de klant ook na een project van dienst kunnen zijn. Doordat deze werkzaamheden stabiliteit geven aan het bedrijf, draagt dit bij aan de waarde voor aandeelhouders. Een pluspunt dus!

 

Ballast Nedam nummer 1 bij overheid

In 2014 was Ballast Nedam het bouwconcern dat het meest succesvol was met tenders van Rijkswaterstaat. Het bedrijf heeft 435 miljoen euro opgehaald bij de grootste opdrachtgever in Nederland, namelijk Rijkswaterstaat. Ballast Nedam won slechts twee aanbestedingen, maar deze waren wel gelijk de grootste.

 

Ballast Nedam te koop

Het bouwbedrijf verkeert in grote mogelijkheden en houdt rekening met verschillende scenario’s. Ballast Nedam heeft zichzelf daarom te koop gezet. Het bedrijf wordt benaderd door diverse partijen. Volgens betrokkenen kampt het bedrijf met een probleem dat leveranciers van bouwmaterialen niet langer willen leveren op krediet. Hierdoor komen de gezonde onderdelen van Ballast Nedam in gevaar. Wanneer het bouwbedrijf de gezonde onderdelen verkoopt, blijven de aandeelhouders achter in een sterfhuisconstructie. De aandeelhouders, zoals Delta Lloyd en bouwbedrijf Hurks, willen het bedriijf wel overeind houden. Analist Edwin de Jong geeft aan dat er een kop-of-muntsituatie is bij Ballast Nedam. Ballast is voorlopig nog druk bezig met banken.

Gezien de onzekere toekomst van het bouwconcern, is het raadzaam om de aandelen van dit bedrijf te houden. Analisten geven voor nu een hold advies. Mocht u aandelen willen kopen, dan is het handig om op korte termijn te beleggen.

 

Aandelen kopen van Ballast Nedam

Bent u geïnteresseerd in het op korte termijn beleggen in dit bedrijf? Dat kan bij de online CFD broker Plus500. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, krijgt u ook nog eens een welkomstbonus van €25,-! Bent u benieuwd hoe de koers op dit moment is? Deze kunt u online hieronder bekijken bij de realtime koers.