ArcelorMittal aandelen

Wilt u ArcelorMittal aandelen kopen?arcelormittal

Het bedrijf ArcelorMittal is op dit moment de grootste staalproducent ter wereld. De onderneming is in het bezit van 61 vestigingen in 27 verschillende landen. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 260.000 medewerkers in dienst.

Het bedrijf is in 2006 opgericht als resultaat van een fusie tussen Arcelor en Mittal Stel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd te Londen, maar de zetel is in Luxemburg. De bestuurder van de onderneming is de Indiase Lakshmi Mittal, die zo’n 43 procent van de aandelen bezit. ArcelorMittal is tevens genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

 

Activiteiten van ArcelorMittal

Zoals eerder benoemd is ArcelorMittal de grootste producent in staal wereldwijd. West-Europa is de belangrijkste regio voor de onderneming, aangezien hier ongeveer 36% van al het staal wordt geproduceerd. Twee derde van het staal wordt verwerkt tot staal voor auto’s, witgoed en andere staalproducten. De onderdelen die zijn onder gebracht onder Aperam, waren veelal verlieslijdende onderdelen.

 

Dochterbedrijf Aperam

In het jaar 2011 heeft de staalproducent gigant het bedrijf Aperam als onderdeel naar de beurs gebracht. De slechte markt voor roestvast staal is de reden geweest voor deze opsplitsing. Eigenaar Lakshmi Mittal hoopt met deze opsplitsing dat de twee bedrijven afzonderlijk beter zullen opereren.

 

Resultaten van de onderneming

Aangezien ArcelorMittal de grootste staalproducent van de wereld is, is het voor de belegger natuurlijk erg interessant hoe de resultaten eruit zien van deze mega multinational. In het jaar 2013 heeft de multinational een omzet gedraaid van 79.440 miljoen dollar. Het eigen vermogen bedraagt 49.793 miljoen dollar. In 2013 is er wel verlies gedraaid van 2.575 miljoen dollar. Daarom was 2013 geen goed jaar voor de multinational.

 

Koersanalyse van ArcelorMittal

Als wij de koers van ArcelorMittal analyseren, valt het ons op dat het bedrijf een hoge volatiliteit heeft. In 2010 was het winst per aandeel 1,93 dollar en in 2011 1,46 dollar per aandeel. Een daling van 24%. In 2012 was de waarde per aandeel -2,41 dollar. Een daling van 65%.

Vanaf 2013 en terug heeft het bedrijf altijd dividend uitgekeerd aan zijn aandeelhouders. Dit hebben zij in 2014 afgeschaft. Ondanks het schrappen van dividend, kunt u als aandeelhouder veel profijt hebben. Wanneer de groei namelijk toeneemt, dan zal de grote staalproducent ArcelorMittal hier zeker van profiteren. Analisten denken dat er dit jaar de vraag naar staal zal gaan stijgen. Hiervan zal de multinational optimaal van profiteren, waardoor u als belegger ook zal profiteren. Daarom geven analisten een koopadvies voor aandelen van dit bedrijf.

 

ArcelorMittal aandelen kopen

Bent u net zo enthousiast als ons over het investeren in dit bedrijf? Dan bent u bij Plus500 aan het juiste adres. U kunt zich gratis aanmelden bij Plus500, waarbij u ook nog eens een welkomstbonus van €25,- ontvangt. Mocht u willen oefenen voordat u met uw eigen geld belegt, dan biedt Plus500 u de mogelijkheid om te beleggen met een demo-account. Bent u al gevorderd en wilt u beleggen met echt geld, dan kan dit ook vanaf €100,-. Benieuwd naar de koersen van ArcelorMittal op dit moment? Bekijk de realtime koers hieronder.