ARCADIS aandelen

Wilt u ook ARCADIS aandelen kopen?arcadis aandelen

ARCADIS is een Nederlands advies- en ingenieursonderneming die zich wereldwijd bezighoudt met infrastructuur, milieu en gebouwde omgeving. Hiervoor was het bedrijf bekend als de Nederlandsche Heidemaatschappij. Op 5 januari 1888 werd de Nederlandsche Heidemaatschappij in Arnhem opgericht als een vereniging. De doelstelling van het bedrijf was het adviseren en stimuleren van de ontginning van woeste gronden, aanleggen van bossen en onderhouden van grond verbeteringswerken. Oorspronkelijk zou de vereniging advies geven, maar al snel begonnen zij de plannen ook uit te voeren. De opdrachtgevers hoefden hun alleen maar te betalen.

In 1997 is er na een overname de naam gewijzigd in ARCADIS. Het bedrijf is momenteel actief in meer dan zeventig landen en heeft wereldwijd ongeveer 18.500 werknemers.

ARCADIS is helaas niet bekend bij veel mensen. Dit is natuurlijk erg jammer, omdat het bedrijf veel te bieden heeft. De aandelen van het bedrijf stijgen elk jaar met een stabiel bedrag. Ook ervaart het bedrijf geen grote volatiliteit.

 

Resultaten van het bedrijf

Uit de jaarcijfers van het jaar 2013 kunnen wij uit opmaken dat het bedrijf een eigen vermogen heeft van €597,6 miljoen, waarvan het balanstotaal €2,9 miljard bedraagt. De omzet van het bedrijf is in 2013 €2,5 miljard, waarvan €69,9 miljoen netto winst. De nettowinst is 9 procent toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar. De operationele winstmarge kwam uit op 10 procent, net als in 2012.

 

Strategie van het bedrijf

Door zich te verdiepen in vragen van klanten naar duurzame oplossingen, creëert het bedrijf waarde voor de klant en tevens groei voor ARCADIS. Ook wil de onderneming erkend worden als de beste in de branche in alles wat zij doen. ARCADIS kent de principes van duurzame ontwikkeling. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Hiermee wilt het bedrijf zich onderscheiden van concurrenten.

 

Analyseren van de koers

Voordat u gaat beleggen in ARCADIS, is het handig om het bedrijf in de gaten te houden. Het bedrijf heeft in 2012 een recordwinst behaald van €105 miljoen. Het bedrijf heeft de Europese activiteiten gereorganiseerd om klanten beter te kunnen bedienen en de winstgevendheid te vermeerderen.

ARCADIS heeft op 27 januari 2015 bekendgemaakt dat zij aan de slag gaat met het bouw- en woonrijp maken van het gebied van Rijswijk Buiten in de Zuid-Hollandse gemeente Rijswijk. Het bedrijf is belast met de organisatie van de werkzaamheden. Het betreft een tweejarig contract met mogelijkheid tot verlenging. Daarmee is er in de eerste instantie een omzet gemoeid van ongeveer €2 miljoen.

Het bedrijf haalt grote opdrachten binnen en heeft ook overnames op de planning staan. De analisten zijn benieuwd naar wat Arcadis te melden heeft over eventuele kosten gerelateerd aan de overnames en financiering van de acquisities.

 

Aandelen kopen in de onderneming

Bent u geïnteresseerd in het kopen van aandelen in dit bedrijf? Dit is mogelijk bij de CFD broker Plus500. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, krijgt u een startersbonus van €25,-. Hiervoor hoeft u geen geld voor te storten. Ook is het bij Plus500 mogelijk om te handelen met een demo-account. Met dit demo-account kunt u oefenen met het kopen en verhandelen van aandelen. Mocht u gelijk willen beleggen met u eigen geld, dan kan dit natuurlijk ook vanaf €100,-. Hieronder kunt u alvast de realtime koers bekijken van ARCADIS.