Aperam aandelen

Wilt u ook Aperam aandelen kopen?aperam-aandelen

Aperam is een roestvast staalproducent die sinds januari 2011 genoteerd staat aan de effectenbeurs van Amsterdam, Luxemburg en Parijs. Het bedrijf heeft zes fabrieken in België, Frankrijk en Brazilië. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Luxemburg stad. Er werken ongeveer 10.000 werknemers bij dit bedrijf.

Het bedrijf Aperam is een afsplitsing van staalgigant ArcelorMittal. Aandeelhouders van ArcelorMittal hebben tijdens de beursgang voor elke twintig aandelen Arcelor een aandeel Aperam ontvangen. De familie Mittal bezit op dit moment ongeveer 40% van de onderneming.

Aperam krijgt begin dit jaar een nieuwe topman. De huidig financieel directeur Di Maulo volgt de bestuursvoorzitter Darmayan op. De 62-jarige Darmayan gaat op 31 december met pensioen. Darmayan heeft sinds december 2011 de leiding over het voormalige dochterbedrijf van ArcelorMittal. De onderneming wil Darmayan opnemen in de raad van commissarissen.

 

Wat doet de onderneming?

De activiteiten van Aperam zijn onder te verdelen in drie divisies: Stainless & Electrical Steel, Alloys & Specialties en Services & Solutions. De eerste divisie, Stainless & Electrical Steel, houdt zich bezig met de productie van roestvast staal, wat tevens de grootste activiteit is van het bedrijf.

 

Nederlandse beurs

De onbekendheid van Aperam komt door de afsplitsing in 2011 uit het bedrijf ArcelorMittal. De onderneming is zelf een van de oudste en wereldwijd grootste bedrijf in roestvast staal. Als Nederlandse belegger kunt u het beste profiteren van de verbetering van de winstontwikkeling bij dit bedrijf. Voor de gemiddelde belegger zijn er momenteel veel kansen en weinig risico.

 

Resultaten van het bedrijf

De markt voor roestvast staal is een wereldmarkt, waarvan de prijzen voor de producten worden genoteerd in Amerikaanse dollars. De omzet van de onderneming was in 2013 een bedrag van 5.120 miljoen dollars. Het bedrijf beschikt over een eigen vermogen van ongeveer €2 miljard. De onderneming heeft een gezonde solvabiliteit, omdat de schuld van de bedrijf relatief laag is.

 

Analyse van de koers

Voordat u aandelen gaat kopen van de onderneming, is het belangrijk om de koers te analyseren. De koers heeft in 2011 ongeveer €20,- per aandeel gestaan. De jaren daarna is er als gevolg van de kredietcrisis de koers flink teruggezakt. De koersanalisten hebben een koopadvies gegeven voor Aperam, omdat u als aandeelhouder zult gaan profiteren wanneer de markt zich beter zal gaan ontwikkelen. U kunt een groot rendement behalen door op de juiste moment aandelen te kopen. Iets minder dan de helft van alle aandelen van het bedrijf is vrij verhandelbaar.

 

Hoe kan ik aandelen kopen?

Bent u geïnteresseerd in het kopen van aandelen in dit bedrijf? Dit is mogelijk bij de CFD broker Plus500. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, krijgt u een startersbonus van €25,-. Hiervoor hoeft u geen geld voor te storten. Ook is het bij Plus500 mogelijk om te handelen met een demo-account. Met dit demo-account kunt u oefenen met het kopen en verhandelen van aandelen. Mocht u gelijk willen beleggen met u eigen geld, dan kan dit natuurlijk ook vanaf €100,-. Hieronder kunt u alvast de realtime koers bekijken van Aperam.