AkzoNobel aandelen

Wilt u AkzoNobel aandelen kopen? AkzoNobel-aandelen-300x193

AkzoNobel is een Nederlandse multinational met activiteiten op het gebied van verven en lakken. Het hoofdkantoor is gevestigd te Amsterdam. De huidige voorzitter van de Raad van bestuur is Ton Büchner. Op dit moment is AkzoNobel een internationaal vooraanstaand verf- en coatings onderneming. Verder is de onderneming gespecialiseerd in het produceren van specialistische chemicaliën. Er werken momenteel ongeveer 42.000 werknemers voor AkzoNobel en de multinational is actief in maar liefst 80 verschillende landen.

 

Ontstaan van AkzoNobel

Ongeveer twee eeuwen geleden is AkzoNobel ontstaan uit een groot aantal voorgangers. De oudste Nederlandse voorganger is Sikkens, een verf- en lakfabriek dat is ontstaan in 1792 in Groningen. Later kwamen er door verschillende fusies ook andere namen bij zoals: Nederlandse Kunstzijdefabriek Enka, Zwanenberg, Organon, Kortman & Schulte, Duyvis, Bemberg, Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie en nog vele andere namen.

In 2008 is Akzo Nobel omgedoopt tot AkzoNobel en is er ook een nieuwe logo geïntroduceerd.

 

Cijfers van de multinational

In het jaar 2013 bedroeg het balanstotaal van AkzoNobel €16 miljard. Ze hebben dat jaar een eigen vermogen van €5,59 miljard. De omzet bedroeg dar jaar ongeveer €14,5 miljard, waarvan netto winst €595 miljoen. De cijfers van de multinational zien er goed uit. Er is voldoende eigen vermogen. U moet als belegger wel rekening houden met een hoge koers/winstverhouding. Wanneer u dus wilt beleggen in deze onderneming, dan dient u vertrouwen te hebben in hen en ook alles goed in de gaten houden, zoals de jaarrekeningen en jaarverslagen.

 

Beleggen in aandelen

Wanneer we de aandelen van AkzoNobel vergelijken met die van Air France-KLM, dan merken wij dat de multinational een kleinere volatiliteit heeft. Dit houdt in dat u minder risico loopt wanneer u aandelen gaat kopen van de onderneming. Natuurlijk zitten er altijd wel risico’s vast aan het beleggen in aandelen. In het jaar 2011 heeft de multinational ongeveer 20% van zijn waarde verloren. Het jaar daarop, in 2012, is er respectievelijk een winst behaald van 33%. De reden voor het schil in beide jaren heeft te maken met de druk door te hoge grondstofprijzen.

 

Analyse van de koers

In 2011 zijn de grondstofprijzen flink gestegen, wat ook te merken was uit de cijfers van het bedrijf. De marges hebben er dat jaar dan ook flink onder geleden. Zolang de grondstofprijzen niet dalen, dan zullen de marges van het bedrijf onder druk blijven. Het nieuwe managementteam zal proberen om deze druk te verminderen door nieuwe strategieën te bedenken. Op dit moment geven de koersanalisten een houden advies voor beleggers die aandelen willen kopen van AkzoNobel N.V.

 

Aandelen kopen

Wilt u geld verdienen door te beleggen in dit multinational? Dat kan bij de CFD broker Plus500! Deze broker biedt u als belegger diverse mogelijkheden in het kopen van aandelen. U krijgt hierbij ook nog eens een leuke welkomstbonus van €25,-! Ook kunt u handelen met een demo-account, waardoor u niet gelijk met echt geld hoeft te beleggen. Heeft u het beleggen onder de knie, dan kunt u natuurlijk beleggen met echt geld. Dit kan al vanaf €100,-.