Spotify aandelen kopen

Wilt u Spotify aandelen kopen?spotify-aandelen-kopen

Spotify B.V. is een Zweeds bedrijf dat is opgericht in het jaar 2006. Met Spotify kun je makkelijk muziek streamen op je smartphone, computer, tablet en nog andere apparaten. Er staan miljoenen nummers op Spotify. U kunt muziek zoeken door op naam van de artiest te zoeken, album, genre of record label. De muziekstreamingdienst is opgericht in 2006, maar gelanceerd in oktober 2008 in Zweden. Op 15 september 2010 had de streamingdienst ongeveer 10 miljoen gebruikers, waarvan 2,5 miljoen betalende gebruikers! Op januari 2015 had het commerciële bedrijf maar liefst 60 miljoen gebruikers.

 

Geschiedenis van het bedrijf

Spotify is ontwikkeld in 2006 door een team in Stockholm, Zweden. Het bedrijf is opgericht door Daniel Ek. De applicatie van de muziekstreamingdienst is officieel gelanceerd op 7 oktober 2008.

 

Spotify diensten

Sinds december 2012 voorziet het bedrijf de gebruikers van ongeveer 20 miljoen liedjes. Verder kunnen gebruikers een playlist opstellen. Hier worden de favoriete liedjes opgeslagen. Ook wordt er de mogelijkheid geboden om de radio te luisteren. De radio optie creëert een willekeurige playlist gebaseerd op liedjes van bepaalde genres en jaren. Spotify geeft gebruikers verder de mogelijkheid om hun favoriete muziek en playlists te delen op social media, zoals Twitter en Facebook.

 

Het business model

Spotify opereert onder het “freemium” model. Dit model houdt in dat de basis diensten gratis zijn, terwijl de extra functies worden geboden aan betaalde gebruikers. Het bedrijf verdient dus zijn inkomsten dankzij de betalende gebruikers en dankzij het adverteren voor derde partijen.

 

Cijfers van het bedrijf

In het jaarlijks rapport van 2012 werd bekend dat Spotify een nettoverlies van $59 miljoen dollar heeft geleden in 2011. Dit had vooral te maken door de toegenomen personeelskosten, licentiekosten aan platenmaatschappijen. In 2012 is het nettoverlies opgelopen tot $77 miljoen. Wel is de omzet ten op zichten van 2011 ongeveer verdubbeld. In 2011 was de omzet $252 miljoen, terwijl dit in 2012 is opgelopen tot een bedrag van $578,5 miljoen! In 2013 draaide het bedrijf helaas ook nog geen winst, maar alweer verlies.

 

Beursgang Spotify

De muziekstreamdienst gaat waarschijnlijk dit jaar al naar de beurs. Het bedrijf schijnt informele gesprekken te voeren met banken die Spotify de weg willen wijzen naar de beursgang. Er wordt gespeculeerd dat de formele gesprekken volgende maand al gevoerd kunnen worden. Een woordvoerder van het bedrijft heeft de geruchten ontkend. Wij zijn benieuwd wanneer Spotify daadwerkelijk naar de beurs gaat. Wilt u op de hoogte blijven van wanneer de muziekstreamdienst naar de beursgang gaat? Houdt dan onze pagina in de gaten!

 

Wilt u beleggen in Spotify aandelen?

Bent u net als ons geïnteresseerd in het beleggen in dit bedrijf? Dan bent u bij het juiste adres bij Plus500. Deze online CFD broker geeft u als particuliere belegger de mogelijkheid om te beleggen in Spotify. Zodra de muziekstreamingdienst op de beurs komt, kun u beginnen met beleggen. Bij uw eerste aanmelding krijgt u een welkomstbonus van €25-,. Hiervoor hoeft u niks te storten. Wilt u beleggen met een hoger bedrag? Dat is mogelijk vanaf €100-,. Zodra de realtime koers van Spotify bekend is, zullen wij deze op onze website plaatsen.

Hier kunt u binnenkort beleggen in Spotify aandelen!