Renault aandelen kopen

Wilt u beleggen in Renault aandelen?renault-aandelen

Naast Peugeot is ook de Franse autofabrikant Renault, enige tijd geleden naar de beurs gegaan. Het Franse bedrijf houd zich niet alleen bezig met de fabricatie van personenwagens, maar ook met het ontwerp en produceren van trucks, tractoren en bedrijfswagens. De eerste auto, ontworpen en geproduceerd in 1898, was opvallend genoeg al gemaakt voor het bedrijf officieel van start ging. Dit gebeurd namelijk pas in 199, een jaar later.

 

Louis Renault

Louis Renault, de oprichter van Renault, had altijd al een voorliefde voor auto’s. Hij richtte het bedrijf op en binnen de korstte keren bleek dit een succes te zijn. Met in 2013 een omzet van €40.9 miljard euro, kunnen we dit inderdaad wel beamen. De bijbehorende winst bedroeg in 2013 €695 miljoen euro.

 

Renault groep

De groep bestaat uit 4 verschillende bedrijven, samengevoegd tot 1. Hier onder vallen niet alleen de Renault, maar ook Dacia, Renault Samsung motors en Alphine. Deze laatste is sinds 1994 buiten gebruik. Opvallend is ook dat Renault een kleine 20% van de aandelen van Volvo bezit.

 

Renault heeft de naam

Als het om bekende merken binnen de auto industrie gaat, dan is Renault zeker een van de koplopers. Bij het bedrijf werken 127.000 werknemers die dag in, dag uit bezig zijn om het merk nog sterker en populairder te maken. Het bedrijf is niet alleen in Frankrijk een van de koplopers, maar timmert wereldwijd ook goed aan de weg. Het bedrijf heeft vele fabrieken en grote divisies waar de verschillende personenwagens, trucks, tractoren en bedrijfswagens worden geproduceerd.

 

Renault aandelen kunt u hieronder kopen!

Aandelen van Renault zijn volatiel. Tijdens de financiële crisis kreeg ook Renault hier flink wat van mee. De aandelen zakten tot een dieptepunt van €10.81 euro per aandeel. Dit was een dieptepunt als men deze naast de all-time high legt. In 2007 werd namelijk een bedrag van €120.17 euro per aandeel gehaald. Wat het aandeel op korte termijn gaat doen is nog niet geheel duidelijk. Analisten geven dan ook het advies aandelen nog niet te verkopen als ze in uw bezit zijn.