Peugeot Citroën aandelen kopen

Wilt u beleggen in Peugeot aandelen?peugeot-aandelen-kopen

Peugeot is bekend om zijn fraaie auto’s en is net als Renault een Franse onderneming. Het bedrijf heeft een mooie plaats weten te bemachtigen in de automobielindustrie en weet zich al jaren goed te handhaven tussen alle, soms nieuwe, automerken. PSA Peugeot Citroen, ook wel PSA genoemd bevat niet alleen het merk Peugeot, maar ook Citroen behoort tot deze fabrikant. In 2014 wist het bedrijf een omzet te behalen van €53.6 miljard euro.

 

Grote groep werknemers

Peugeot runt een groot bedrijf in de automobiel industrie en heeft dan oom veel werknemers in dienst. Bij de laatste telling waren dit er ruim 202.000, iets wat het bedrijf veel kosten geeft en waar door de netto winst niet altijd rooskleurig is. Daarin tegen denken kenners dat de aandelen van Peugeot zeker de moeite waard zijn om eens onder de loep te nemen en mooie resultaten mee te behalen.

 

Ruim 50 miljoen auto’s

Peugeot ontstond in 1891 en werd vernoemd naar de familie Peugeot, die het bedrijf ooit heeft gestart. In 2008, ruim 117 jaar na de oprichting, heeft Peugeot ruim 50 miljoen auto’s geproduceerd en verkocht. Een mijlpaal.
Naast de auto’s, waar het bedrijf om bekend staat, produceert het ook al jaren scooters, brommers en fietsen.

 

Auto’s en pepermolens

In d eerste jaren produceerde dit Franse bedrijf van alles, om zo maar een brede markt aan te spreken. Later is men zich gaan specialiseren in specifieke producten als de auto’s brommers en fietsen. Wat wel altijd is gebleven zijn de pepermolens, deze worden nog steeds gemaakt maar staan alleen op tafel in toprestaurants.

 

Aandelen van Peugeot kunt u hieronder kopen!

Peugeot zit in zware tijden en analisten zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Of men overeind blijft is de vraag, u doet er dus goed aan om het bedrijf eerst een tijdje in de gaten te houden voor u gaat investeren.