Nokia aandelen kopen

Wilt u beleggen in Nokia aandelen?nokia-aandelen

Nokia is een van werelds bekendste merk op gebied van telecommunicatie. Ondanks dat er de afgelopen jaren vele nieuwe merken zijn bijgekomen is Nokia nog steeds het meest bekende merk. Deze grote producent van draagbare telefoons heeft al jarenlang een groot marktaandeel in handen. Vooral in de jaren ’90 heeft Nokia veel naamsbekendheid weten te creëren, waar ben vandaag de dag nog steeds van profiteert.

 

Niet altijd telefoons…

Nokia is ooit begonnen als een bedrijf dat rubber produceert. Dit was echter niet de markt waar de meeste winst was te behalen dus stapte Nokia over op een andere weg, de wereld van de draagbare telefoons. Hierdoor heeft het bedrijf laten zien dat het zich op meerdere markten kan presenteren en het aandeel altijd weer kan laten herstellen. Zelfs wanneer er sprake is van een flinke daling of algehele terugloop.

 

Nokia als eerste producent

Nokia kwam als eerste met de telefoons 3210 en 3310 op de markt. Telefoons die bijna iedereen wel eens in zijn handen heeft gehad. Tijdens de jaren van de mobiele telefoons was er een grote koers stijging merkbaar, waardoor het “sky is the limit” leek. Nokia slaagde er als een van de eerste in om stabiele mobiele telefoons te bouwen, die ook nog eens compact waren. Geen grote apparaten die niet in de broekzak konden meer. In de gehele wereld heeft dit bijgedragen aan de ontwikkelingen van de mobiele telefonie.

 

Cijfers, analyse en advies

Een paar jaar geleden waren de aandelen van Nokia niet echt denderend te noemen. Ze bedroegen slechts enkele euro’s en er werd zelfs een dieptepunt van €1.40 euro bereikt. Men sprak zelfs over een aflopende zaak. Echter na de interesse van Microsoft, in het bedrijf, en een opgezette samenwerking steeg de koers explosief naar €7.00 euro. Analisten adviseren Nokia niet als een langere termijn investering, maar op korte termijn is er zeker nog een voordeel te halen.