Netflix aandelen kopen

Wilt u beleggen in Netflix aandelen?netflix-aandelen

Netflix is een van de snelst groeiende bedrijven onder de aanbieders van entertainment. In zeer korte tijd hebben zij een groot aantal landen weten te veroveren en daarmee een win-win situatie weten te creëren voor zowel de aandeelhouders als klanten van Netflix.

 

Amerikaanse Netflix

Van oorsprong is Netflix een Amerikaanse aanbieder van films en series. Sinds kort worden de diensten van Netflix ook aangeboden in Nederland. Het bedrijf is daar mee een directe concurrent van KPN en NPO. De koers laat zien dat Netflix zich internationaal uitstekend ontwikkeld. Het businessmodel is, volgens kenners, een zeer levensvatbaar model, dat zeker nog in koers kan stijgen als het op deze manier zich weet te handhaven.

 

Kijken wanneer het u uit komt

In de huidige economie, waar we veel twee verdieners kennen met vaak onregelmatige werktijden of een druk gezinsleven, is het een ideale uitvinding van Netflix om programma’s aan te bieden op On Demand basis. De kijker bepaalt zelf wanneer en wat hij kijkt. Zonder reclame en zelf bepalen waar u wilt kijken, want Netflix is op bijna ieder apparaat te volgen.

 

Jong bedrijf

In 1997 werd Netflix opgericht door Marc Randoph en Reed Hastings. Het bedrijf bied films en series aan, welke wereldwijd tegen een vast laag tarief per maand, te bekijken zijn. Vooral in Europa is Netflix een waar succes. De internetverbindingen zijn hier stabieler en sneller, wat er voor zorgt dat de films beter te streamen zijn. Het bedrijf lijkt klaar voor de toekomst, zeker gezien de laatste ontwikkelingen bij Netflix.

 

Cijfers, analyse en advies

In 2014 wist Netflix een omzet te halen van €5.5 miljard euro. Hierbij bleef een nettowinst van €266.8 miljoen over. In 2015 wist men in het tweede kwartaal zelfs een stijging van 15% te laten zien, uitzonderlijk voor zo een jong bedrijf, maar dit toont wel aan dat er in Netflix zeker nog potentie zit. Het vaste bedrag, wat consumenten eens per maand betalen, spreekt de consument meer aan als de prijs per film. Analisten verwachten dan ook dat de koers de komende jaren alleen maar zullen oplopen en geven dus een positief advies af.