Microsoft aandelen kopen

Wilt u beleggen in Microsoft aandelen?microsoft-aandelen

Op 4 april 1975 werd de multinational Microsoft opgericht. Een bedrijf dat zich voornamelijk zou gaan bezig houden met de ontwikkeling van computer gerelateerde producten. Bill Gates, een naam die vrijwel iedereen wereldwijd kent, en Paul Allen namen samen de stap om deze droom te verwezenlijken. Dat dit zo een uitermate succes zou worden hadden de mannen niet durven dromen. Microsoft licenteert, ontwikkelt en ondersteund alle producten die ment ontwikkelt. Hiermee wist Microsoft in 2014 een omzet te maken van maar liefst $86 miljard dollar.

 

Wereldwijd bekend

Microsoft is wereldwijd beken en houd dagelijks ruim 128.000 mensen aan het werk. Dit getal dateert uit 2015, maar was voor heen minder. In 2013 waren dit er slechts nog 99.000, een flinke stijging dus in werkplaatsen. Het hoofdkantoor bevind zich in Redmont, Washington. Microsoft staat op de lijst van werelds meest waardevolle bedrijven. Het software bedrijf houd zich ook bezig met Skype, Microsoft office, Bing, Xbox en Windows Live. Daarnaast produceert men ook toetsenborden, muizen en andere accessoires.

 

Analyse en advies Microsoft

De cijfers van Microsoft zijn schrikbarend hoog. Niet vreemd voor een bedrijf dat wereldwijd zoveel mensen aan het werk kan en moet houden. In 2014 werd er een omzet geboekt van $86.4 miljard. Hierbij werd een netto winst genoteerd van $22 miljard. De aandelen hebben sinds Microsoft naar de beurs is gegaan, het erg goed gedaan. Het verloop van de afgelopen jaren kent alleen maar een goed rendement. Voor de beleggers, die investeren voor de langere termijn, is dit natuurlijk een prima voor uit zicht. Dit is niet altijd zo geweest.

Tussen 2008 en 2011 had ook Microsoft te kampen met de krediet crisis en vele concurrentie. De aandelen presenteerde minder en beleggers haakte af. Bestuursvoorzitter Steve Balmer nam een drastische beslissing en veranderen zijn strategie. Hij richtte zich meer op de apparaten dan op de software. Deze strategie wisseling werpt zijn vruchten af en inmiddels is Microsoft terug op waar hij was, maar dan met een snel stijgende koers. De cloud producten winnen ook steeds meer afnemers, Microsoft is dus een bedrijf dat bij lange na nog niet is uitgebloeid.

 

Microsoft aandelen kunt u hieronder kopen!