Michelin aandelen kopen

Wilt u beleggen in Michelin aandelen?michelin-aandelen

Één van de grotere concerns uit Frankrijk is Michelin. Michelin is een van de weinige nog bestaande familiebedrijven en is nog altijd in handen van de oorspronkelijke familie leden. Ondanks dat heeft Michelin via een slimme constructie, grote hoeveelheden kapitaal weten aan te trekken.

Michelin is in 1889 gestart door de broers André en Edouard Michelin. In 1934 werd men eigenaar van Citroën en wist men hiermee de onderneming flink uit te bouwen. In 1976 werd het bedrijf verkocht, waardoor men dus slechts van korte duur eigenaar van Citroën was. Al sinds 1900 staat het bedrijf bekend om de reisgidsen die het uitgeeft, wat goed laat zien dat Michelin een veelzijdig bedrijf is.

 

Uniek in banden

Michelin is uniek in de banden branche, het behoort hier bij tot een van de grootste producenten ter wereld. Doordat het bedrijf nog in handen is van de familie kan men zelf beslissingen nemen, zonder dat de aandeelhouders hier inspraak in hebben.

Michelin produceert dus niet enkel banden, maar men is er ook in geslaagd om de meest bekende mascotte ter wereld in de markt zetten. Het Michelin poppetje is wereldwijd bekend en wordt ook vaak in de volksmond gebruikt voor een wat forser persoon.

 

Euromaster

Buiten de andere werkzaamheden is Michelin ook het moederbedrijf van de Euromaster en laat daarmee zien dat Michelin een grote speler is binnen de banden producenten. Tot slot is Michelin ook het grote bedrijf achter de sterren die worden uitgedeeld aan restaurants met een voortreffelijke keuken. De wel om bekende Michelin ster.

 

Michelin aandelen kopen doet u hieronder!

De koers van Michelin ontwikkelt zich vrij stabiel. Het lijkt erop dat dit te maken heeft met het feit dat men zich goed geografisch heeft verspreid en men daarnaast omzet genereert uit verschillende fronten aan. Ondanks alles maken de banden nog steeds de meeste omzet. Oktober 2012 hebben de aandelen een positieve ontwikkeling laten zien en zijn hierbij in waarde gestegen. Aandelen in Michelin zijn dus zeker een goede keuze indien u gaat voor een winst op langere termijn. In de loop der jaren is gebleken dat Michelin een stabiele en betrouwbare onderneming is die weet waar hij mee bezig is.