McDonalds aandelen kopen

Wilt u beleggen in McDonalds aandelen?mc-aandelen-kopen

Wie kent hem niet de McDonalds Corporation, de grote M. Met “ i’m lovin it”, een wel onbekende slogan. McDonalds mag zich rekenen tot werelds grootste vastgoed restaurantketen. De in 1940 opgerichte multinational heeft in gigantische groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. Het hoofdkantoor van deze fastfoodketen bevindt zich in de Verenigde Staten. Elk jaar weet McDonalds weer een super omzet te draaien en met nieuwe ontwikkelingen te komen. In 2010 wist men een omzet te maken van $ 28,1 miljard, de nettowinst hierbij was $ 5,6 miljard.

Zelf is McDonalds in het bezit van een aantal restaurants, maar het overgrote gedeelte van de inkomsten en omzet komt vanuit auteursrechten en vergoedingen van franchisenemers die gebruik maken van zelf uitgebate restaurants. 80% van de restaurants wereldwijd zijn op deze manier verhuurd. De favoriete producten bij McDonalds zijn: patat, frisdrank, hamburgers,cheeseburgers, big mac en ijs. Omdat vele klanten dit menu te eenzijdig vonden is McDonalds dan ook langzaam gaan uitbreiden met salades, fruit, garnalen en wraps.

 

Kencijfers McDonalds

Wereldwijd werken er bij deze fastfoodketen maar liefst 1,8 miljoen mensen. Dit kan ook niet anders want elke dag bedient McDonalds ongeveer 70 miljoen klanten in 100 verschillende landen, op 35.000 verschillende locaties.

Wanneer we naar de aandelen van deze restaurant keten kijken, dan zien we dat deze een mega groei hebben doorstaan. In de grafieken vinden we vrijwel geen grote crisissen terug. Doordat McDonalds werkt met francisches zijn risico’s verkleind en verspreid. Daarnaast investeert McDonalds elk jaar opnieuw in verbeterde en nieuwe producten of nieuwe mogelijkheden. Elk jaar komen er nieuwe restaurants bij in staten waar McDonalds nog niet actief was. Met andere woorden McDonalds scoort goed en heeft een ijzersterk merk in handen.

 

Koersanalyse en advies

Analisten zijn zeer positief over deze fastfoodketen. Ze voorzien een zeer rooskleurig uitzicht voor de toekomst. McDonalds wordt ook al gezien als een stabiele onderneming. Analisten en experts geven een duidelijk koopadvies aan voor de aandelen van McDonalds. De risico’s zijn klein, stijgingen helaas ook, maar wel stabiel. Wilt u dus investeren in een stabiele onderneming met een langzame groei en wilt u plannen voor de toekomst dan is McDonalds zeker een goede keuze.