L’Oréal aandelen kopen

Wilt u beleggen in L’Oréal aandelen?loreal-aandelen-kopen

L’Oréal is een groep van Franse ondernemingen welke zich bezighouden in de branche cosmetica. Omdat men zich vooral richt op de schoonheidsverzorging, is men een belangrijke concurrent voor verschillende merken als Unilever en Proctor & Gamble. Omdat L’Oréal een op zichzelf staande onderneming is, kan deze een grote invloed uitoefenen op de wereld van de schoonheid en cosmetica. Men is actief binnen de verschillende sectoren en probeert daarmee voldoende spreiding aan te brengen in de verschillende producten. Het unieke van L’Oréal is dat men werkt met een aantal merken dat zich prima naast elkaar weet te positioneren.

 

Cosmetica

Dat L’Oréal een groot bedrijf is binnen de cosmetica is alom bekend. Bijna iedereen kent wel ,of heeft L’Oréal wel eens langs zien komen op een reclamecampagne. L’Oréal is dan ook een bedrijf met grote invloed op de ontwikkelingen binnen de cosmetica. Consumenten kunnen bij het bedrijf terecht voor producten op het gebied van haarkleuren, maar ook voor de verzorging en bescherming tegen de zon en uiteraard de make-up. Samengevoegd heeft L’Oréal een groot deel van de markt in handen binnen de make-up, parfums en haarverzorging.

 

Frankrijk

L’Oréal is gevestigd in Frankrijk en richt zich vanuit daar op de markt. Maar ook de rest van Europa en zelfs de rest van de wereld is al gebruik bij L’Oréal. De geografische spreiding zorgt ervoor dat het bedrijf zich meer op de opkomende markten kan richten op moment dat de cijfers in sommige economieën tegen vallen.

Het hoofdkantoor L’Oréal staat in Frankrijk maar heeft daarbij opvallend genoeg niet gekozen op Parijs. In plaats daarvan merkt men vanuit Clichy en is er daar één van de grotere werkgevers. L’Oréal is in het bezit van een aantal consumenten merken welke bijna dagelijkse door consumenten worden gebruikt.

 

Cijfers van L’Oréal

L’Oréal word als een stabiele en gedegen onderneming gezien. Het eigen vermogen ligt iets boven de 20,1 miljard euro het totaalvermogen bedraagt maar liefst € 32. Miljard. In 2014 wist het bedrijf een omzet te boeken van € 22,5 miljard. De winst in datzelfde jaar bedroeg € 3.000.000.000.

Ook L’Oréal heeft last gehad van de economische crisis. Dit lijkt onder andere te maken hebben met het feit dat L’Oréal producten maakt die voor veel consumenten toch tot de luxere uitgaven behoren. Tijdens deze mindere die jaren werden deze producten minder verkocht, inmiddels gaat het weer goed met L’Oréal en is investeren in L’Oréal wellicht een goede keuze voor de toekomst.