JPMorgan Chase aandelen kopen

JP Morgan Chase aandelen online kopen? jp-aandelen

Net als Bank of America en Wells Fargo, is JP Morgan Chase een bank in Amerika die voor de bevolking erg belangrijk is. Samen vormen deze banken de belangrijkste banken van het land. JP Morgan Chase kwam tot stand na een fusie tussen de banken JP Morgan en Chase Manhattan.

 

Wat is JP Morgan Chase voor onderneming?

JP Morgan kent een lange geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1799 maar werd pas echt de bank van nu toen het in 2000 fuseerde met het noodlottige Chase Manhattan. Na deze fusie veranderde men de naam in JP Morgan Chase. Samen behaalde zij een omzet ban $97 miljard in 2012. Mede hierdoor mag de bank aanschuiven bij de grootste banken van Amerika.

 

Crisis bij de bank

Bij de bank zijn dagelijks 230.000 werknemers bezig om de geldstromen in Amerika in goede banen te leiden. Ondanks het goede werk van deze werknemers kwam ook JP Morgan Chase er niet aan om iets mee te krijgen van de crisis. De overheid kwam echter met een reddingsplan en tijdens de crisis ontving JP Morgan Chase van de overheid een reddingspakket ter waarde van $25 miljard dollar. Op 1 maart 2009 waren de aandelen gezakt tot €15.45 euro per aandeel. JP Morgan Chase heeft het tijd echter kunnen keren en de aandelen mooi weten te herstellen. Er zijn mooie cijfers behaald.

 

Aandelen van JP Morgan Chase koopt u hieronder…

Opmerkelijk is dat volgens insiders JP Morgan Chase er beter voor staat als de Bank of America. De winst is aardig goed, wat JP Morgan Chase de mogelijkheid geeft om reserves en buffers opnieuw aan te vullen. Een volgende crisis zal JP Morgan Chase dan ook zeker doorstaan. Er geldt een positief aankoop advies voor aandelen van JP Morgan Chase. Toch adviseert men sceptisch te blijven kijken. Banken zijn niet altijd even positief in het nieuws en dit kan uiteraard gevolgen hebben voor de aandelen van JP Morgan Chase.