IBM aandelen kopen

Wilt u beleggen in IBM aandelen? ibm-aandelen

De naam IBM kent vrijwel iedereen wel, maar waar de afkorting precies voor staat en wat het bedrijf zoal doet is bij velen niet bekend. IBM staat voor International Business Machines Corporation. Richt zich voornamelijk op de ontwikkeling en verkoop van computer hardware en computer software. Daarnaast heeft het bedrijf zijn werkzaamheden uitgebreid met infrastructuur, hosting en andere services. Het bedrijf IBM heeft een lange geschiedenis de terug gaat tot in 1888 en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Amonk, New York.

 

De merknaam IBM

De merknaam IBM heeft zich de laatste decennia enorm ontwikkeld. Zo behaalde IBM grote markt aandelen naar aanleiding van hun succesvolle promotie. Elk jaar publiceert het bedrijf een BrandZ-rapport waarin bekend word gemaakt welke bedrijven er als meest waardevol worden beschouwd. In 2011 stond IBM hierbij op de derde plaats, ingehaald door Google en Apple. Een derde plaats is zeker niet mis als we het hebben over de waardevolste bedrijven ter wereld.

 

Cijfers IBM

Als derde van de wereld doet IBM het dus goed en dat is ook meetbaar aan de aandelen. De cijfers liegen er niet om en zijn uiterst positief te noemen. Als we bijvoorbeeld kijken naar de cijfers van 2014 dan kunnen we een paar dingen duidelijk constateren. Het balanstotaal bedroeg $117.5 miljard met een bijbehorende eigen vermogen van maar liefst $11.9 miljard. De omzet in 2014 bedroeg $92.8 miljard meer een nettowinst van $15.7 miljard. Opmerkelijke en zeer positieve cijfers dus.

 

IBM Aandelen kunt u hieronder kopen!

De afgelopen jaren is de financiële situatie van IBM niet stabiel geweest. Ook zij hebben te maken gehad met de financiële crisis die wereldwijd plaats vond. In 2008 en 2009 had dit tot gevolg dat de winsten lager waren. Echter heeft IBM het goed weten op te pakken en de afgelopen jaren s het steeds beter gegaan met het Amerikaanse bedrijf en heeft IBM opnieuw winsten weten te creëren.
De langere termijn trend geeft een overduidelijke stijging aan, als we kijken naar de komende 5 jaar. Men blijft aandacht besteden aan nieuwe ontwikkelingen wat de winst alleen maar ten goede zal komen. Investeren in IBM is dus zeker geen verkeerde keus.