H&M aandelen kopen

Wilt u beleggen in Hennes en Mauritz aandelen?hnm-aandelen

Hennes en Mauritz, ook wel bekend onder de afkorting H&M, is van oorsprong een Zweedse modeketen die inmiddels wereldwijd veel naamsbekendheid heeft verworven. De keten heeft momenteel 3500 filialen in meer dn 57 landen.

 

Hennes en Mauritz als modeketen

In 1946 ging Erling Persson op reis naar New York, in de Verenigde Staten. Tijdens zijn reis werd hij geïnspireerd om modieuze kleding tegen aantrekkelijke prijzen te gaan verkopen. Na wat voorbereiding opende hij in 1947 zijn eerste winkel in Zweden. De naam was snel gevonden, Hennes betekend in het Zweeds “ voor haar” en Mauritz staat voor het Zweedse “ voor hem”.
Na een succesvolle opening werd al snel besloten om door te groeien en werden er meerdere winkels geopend in Zweden. Pas in 1964 werden de eerste stappen buiten de Zweedse grenzen genomen. Hennes en Mauritz opende destijds winkels in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Maar hiermee was Hennes en Mauritz niet uitgegroeid. Andere landen volgden ook in rap tempo en zelfs nu zijn er nog plannen om bijvoorbeeld China en Amerika te verrassen met hun winkels.

 

Goede doelen

Hennes en Mauritz denkt niet alleen aan zichzelf en werft hiermee veel positieve reacties van zijn klanten. Zo startte Hennes en Mauritz in het voorjaar van 2008 een campagne “ Fashion Against AIDS”. Deze campagne was een samenwerking tussen Designers Against AIDS en Hennes en Mauritz. De bedoeling was om door middel van de campagne jongeren bewust te maken voor de risico’s van onveilige sex. Hennes en Mauritz ontwierp kleding waarvan 25% van de opbrengst ging naar projecten met betrekking tot hiv-preventie. Een deel ging naar Designers Against AIDS.
Dit is niet het enige goede doel dat Hennes en Mauritz steunt, er zijn er nog vele meer. Hennes en Mauritz zet zich hierbij dus niet alleen in voor hun eigen portemonnee maar denkt ook het welzijn van andere over de hele wereld.

 

Wilt u Aandelen van Hennes en Mauritz kopen?

Aandelen van Hennes en Mauritz zijn erg stabiel. De aandelen bij H&M vertonen sinds 2012 een stabiele stijging en nemen langzaam in waarde toe. Beleggen in Hennes en Mauritz is dus zeker de moeite waard. Begin vandaag nog!