GoPro aandelen kopen

Wilt u beleggen in GoPro aandelen?gopro-aandelen-kopen

In 2004 werd door Nick Woodman het bedrijf GoPro opgericht. Een bedrijf dat zich voornamelijk zou gaan richten op camera’s die onder een helm gedragen worden. Deze camera’s moesten licht van gewicht zijn maar daarnaast ook stevig en sportief. Wel moest de prijs laag blijven voor degelijke kwaliteit. Een hele opgave dus. Het is GoPro echter gelukt om deze camera’s te ontwikkelen.

De afgelopen jaren is de naam GoPro steeds bekender geworden en heeft dit er toe geleid dat het bedrijf inmiddels beursgenoteerd is. De beursgang was een grote wens van et bedrijf die zij uiteindelijk hebben weten waar te maken. Met de beursgang werd een bedrag van maar liefst $ 427 miljoen opgehaald. In euro’s komt dit neer op een verlegen €316 miljoen. GoPro profiteert volop van de beursgang en heeft hierdoor een schuld van $ 11 miljoen weten terug te betalen om uit de zwarte cijfers te komen.

 

GoPro vandaag de dag

De verkoop van camera’s bij GoPro is de afgelopen jaren flink gestegen. Dit komt ook doordat het aanbod van dit bedrijf steeds verder uitbreid. De omzet in 2012 lag op ongeveer $500 miljoen dollar, in 2013 heeft GoPro dit zelfs weten te verdubbelen naar $986 miljoen dollar. De camera’s gaan als warme broodjes over de toonbank, per dag worden er gemiddeld 10.000 camera’s wereldwijd verkocht. Doordat GoPro de afgelopen jaren op zo een stabiele manier is gaan stijgen, weet het bedrijf al meer dan 3 jaar winstgevend te zijn. De beursgang heeft er voor gezorgd dar er meer geld is om de concurrentie aan te gaan zoals Sony en Garmin.

 

Felix Baumgartner

In oktober 2012 maakte de oostenrijker Felix Baumgartner vanuit de ruimte een parachutesprong. De hele sprong werd gefilmd door een GoPro camera, iets wat de naamsbekendheid van GoPro ten goede kwam. Ook maakt het bedrijf steeds meer gebruik van commercials waarbij een topsporter zich filmen met een van de sportieve camera’s van GoPro. Denk hierbij aan surfen, skiën, parachutespringen etc.

 

Beleggen in GoPro kan winstgevend zijn….

Aandelen van GoPro kunnen heel interessant zijn. De camera’s winnen steeds meer bekendheid en dat doet het goed voor het bedrijf. Aandelen kopen van GoPro kan dus wellicht een goede investering zijn voor de toekomst. U kunt hieronder de koers analyseren en besluiten om wel of niet deze aandelen te kopen. Veel succes!