Goldman Sachs aandelen kopen

Wilt u beleggen in Goldman Sachs aandelen?goldman-sachs-aandelen

Goldman Sachs wist door zijn sluwe manier enorme winsten te maken voor in 2008 de financiële crisis uitbrak. Deze zakenbank staat bekend om zijn sluwe werkwijze en heeft volgens veel beleggers en consumenten een belangrijke rol gespeeld in de financiële crisis, waardoor niet iedereen even te spreken is over deze bank.

 

Geschiedenis Goldman Sachs

Het bedrijf, wat in 1869 is opgericht door Marcel Goldman, heeft een lange geschiedenis. Marcel was een Duits-Joodse immigrant uit Amerika en wilde graag zijn eigen bancaire instelling starten. Zijn schoonzoon, Samuel Sachs stond tussen 1870 en 1890 aan het roer en veranderde de naam van de bank in Goldman Sachs, welke we hedendaags nog steeds kennen.

 

Zakenbank

Goldman Sachs is altijd een echte zakenbank geweest en richtte zich daarmee voornamelijk op investeringen die tot waanzinnige rendementen moesten leiden. De bank werd wereldwijd bekent door zijn flamboyante leiding. Echter bracht de economische crisis in 2008 hier verandering in, de bank werd gedwongen zich om te vormen tot financiële holding waarmee het bedrijf een stuk minder slagvaardig werd en niet meer de grote invloed had als uit de glorie tijd van Goldman Sachs.

 

Goldman Sachs over de hele wereld

Goldman Sachs is groots begonnen en nog steeds groots aanwezig. Met kantoren over de hele wereld is het bedrijf nog steeds een grote speler op de markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lower Manhatten, New York. Men heeft daarnaast de beschikking over kantoren in Chicago, Los Angeles, Frankfurt, Parijs, Londen, Milaan en Hong Kong. Dit heeft er voor gezorgd dat de positie van het bedrijf op een goede manier is hersteld na de crisis. Echter zal Goldman Sachs er hard aan moeten werken om het vertrouwen van de aandeelhouders terug te winnen.

 

Koersanalyse en beleggen doet u hieronder…

De koers van een aandeel in Goldman Sachs kent een ander verloop dan bij de meeste banken. Voor de financiële crisis in 2008 was er een flinke stijging in waarde. Hier kwam met de crisis een einde aan. De koers van Goldman Sachs wist zich echter wel te herstellen tot ongeveer 2/3 van de oorspronkelijke waarde. De koers zit de laatste tijden ook weer duidelijk zichtbaar in de lift.