General Motors aandelen kopen

Wilt u beleggen in General Motors aandelen?gm-aandelen-kopen

Een van de grootste bedrijven in Amerika is General Motors, echter heeft dit bedrijf de laatste jaren behoorlijk te kampen met financiële problemen. De financiële crisis heeft ook General Motors flink wat problemen bezorgd, zelfs zo erg dat de overheid heeft besloten “Bail-out” toe te passen. Dit houd in dat de overheid steun verleend aan General Motors om te voorkomen dat het bedrijf het niet gaat redden met de financiële crisis. Eind 2013 heeft dit als resultaat gehad dat het bedrijf zich goed heeft weten te herstellen en sindsdien al enkele jaren weer groeiende draait.

 

Grote automerken

General Motors is het bedrijf achter veel grote automerken waarvan wij ook hier in het westen veel gebruik maken. Tijdens de crisis werden er minder auto’s verkocht wat bij General Motors goed merkbaar was met een flinke daling in de aandelen. Hierop heeft de overheid toen besloten om 36 miljard euro te investeren in General Motors en hiermee de doorgaan van General Motors te kunnen garanderen. Dit Amerikaanse bedrijf heeft inmiddels weer een stabiele positie op de markt bereikt.

 

Snel herstel

Zoals gezegd ging het General Motors niet echt van de wind tijdens de crisis, maar met de hulp van de overheid wist het zich snel en vlot te herstellen. Hier hebben ze hard voor moeten knokken maar het is uiteindelijk gelukt om van General Motors weer een stabiele, winstgevende onderneming te maken. Omdat General Motors nog steeds aan het groeien is, is het wellicht geen slechte keuze om nu in te stappen. General Motors is immers een bedrijf dat zich al jarenlang laat zien als een doorzetter die elke crisis steeds weer te boven komt. Dit wekt en groot stuk aardering van de aandeelhouders en zeker voor de investeerders kan het straks wel eens heel goed uit pakken als General Motors zijn positie geheel heeft terug veroverd. Analisten zijn dan ook positief en geven een koopadvies voor General Motors af.

 

Koersanalyse en beleggen doet u hieronder!