Ford Motor aandelen kopen

Wilt u beleggen in Ford Motor aandelen?ford-motor-aandelen

Ford Motor oftewel Ford Motor Company is een automobielconcern uit Amerika dat onder andere auto’s bouwt onder de eigen naam Ford. Wereldwijd weet het bedrijf deze auto’s aan de man te brengen en hiermee heeft Ford Motor een groot stabiel bedrijf weten op te bouwen.

 

Diverse automerken

Ford Motor brengt niet alleen auto’s onder de naam Ford op de markt, maar produceert daarnaast ook het luxemerk Lincoln. Tot januari 201behoord ook Mercury tot dit concern, mar deze is inmiddels opgeheven.

Tot aan het jaar 2008 produceerde Ford Motor nog een paar andere grote merken zoals Land Rover en Jaguar, maar dit heeft Ford Motor uit handen gegeven om zich meer op een specifiek merk te kunnen richten. Ford Motor is voor 3% eigenaar van de Japanse Mazda.

 

Een van de grotere

Ford Motor is een van de grotere autoconcerns ter wereld. In 2010 belande Ford Motor op de 4e plaats van de grootste ter wereld. Met een netto winst van 2.8 miljard Amerikaanse dollars in 2009 is dat ook niet echt vreemd. In 2010 was deze netto winst zelfs gestegen naar maar liefst 6.6 miljard Amerikaanse dollars.
Bij Ford Motor zijn wereldwijd ongeveer 154.000 werknemers actief en heeft het bedrijf de beschikking over maar liefst 70 fabrieken. Alle auto’s die in deze 70 fabrieken wereldwijd, worden geproduceerd worden daarna getransporteerd naar een van de 24.000 verkoop punten.

 

Stukje geschiedenis Ford Motor

Oprichter Henry Ford werd in1863 geboren. Hij was al van jongs af aan gefascineerd door machines en leerde allereerst met stationaire stoommachines werken. Hij experimenteerde met eencilindermotors en wist uiteindelijk in 1893 er een draaiende te krijgen op benzine. Op 16 juni 1903 richtten Henry Ford en 11 investeerders in Michigan Ford Motor Company op met een start kapitaal van 28.000 Amerikaanse dollars. De auto productie begon in een omgebouwde wagenfabriek in Detroit met slechts 10 werknemers die een paar exemplaren per jaar produceerde. Het eerste model was de Ford Model A en kostte destijds 750 dollar. Ford wilde zich namelijk richtte op auto’s voor de gewone man. Na een flinke groei wist Ford zich op te werken tot maar liefst 5.7 miljoen verkochte auto’s in 2011.

Ford is dan ook een bedrijf dat door de jaren heen zich goed heeft opgewerkt en de ontwikkelingen blijft volgen om zo een stabiel en groeiend bedrijf neer te zetten. Aandeelhouders lopen bij Ford dan ook weinig risico’s. U kunt hieronder de koers realtime bekijken, analyseren en beoordelen. Veel succes!

 

Bekijk hier de koers van Ford Motor realtime!