Fiat aandelen kopen

Wilt u beleggen in Fiat aandelen?fiat-aandelen

Ondanks dat Fiat tegenwoordig Fiat S.P.A heet word deze auto fabrikant nog altijd aangeduid als Fiat. De vier bekende letters die staan voor Fabbrica Italiana Automobili Torino, zullen voor niemand onbekend terrein zijn, want de fabrikant brengt al vanaf 1899 auto’s op de markt die wereldwijd worden verkocht.

De fabrikant werd in 1899 opgericht in Turijn en werkt sinds dien aan diverse diensten. De meeste zullen Fiat kennen van de auto’s maar daarnaast is het bedrijf ook werkzaam bij het bouwen van machines, waar zij eigenlijk nog groter in zijn als in de fabricatie van auto’s. Dankzij hun brede werkzaamheden weet Fiat de aandelen op een stabiele wijzen te ontwikkelen.

 

Stukje geschiedenis Fiat

De geschiedenis gaat terug naar het jaar 1899 waarin Giovanni Agnelli het idee kreeg om een autofabriek op te starten en daar zelf lekker directeur van te worden. In 1900 produceerde hij zijn eerste 24 auto’s. Fiat kreeg naamsbekendheid door het meedoen aan autoraces waarbij zij de consument toonde hoe stevig hun auto’s waren. In 1908 maakte de onderneming de overstap naar Amerika waar het bedrijf verder kon uit groeien tot wat het hedendaags is.

 

Splitsing

In 2010 werd door de aandeelhouders besloten het bedrijf op te splitsen in 2 verschillende bedrijven. Fiat Spa en Industrials. Deze eerste zou zich voornamelijk op het produceren van auto’s en alles wat daar bij hoort gaan richten, terwijl het tweede bedrijf zich zou bezig houden met onder andere motoren voor industriële toepassingen. Onder Fiat Spa vallen ook de auto erken Ferrari en Maserati, waardoor het bedrijf zich op een aantal verschillende onderdelen van de autobranche toe kan leggen.

 

Fiat aandelen koopt u hieronder…

Door de splitsing heeft men er voor kunnen zorgen dat de aandelen van Fiat zijn waarde heeft weten te houden, ondanks de crisis. De aandelen stegen iets, met een enkele euro’s, maar de waarde op langere termijn is stabiel. Sinds het einde van 2012 is er zelfs een lichte stijging waarneembaar. Analisten zien de toekomst dan ook positief in voor Fiat, zeker na de splitsing in 2010.