Electronic Arts aandelen kopen

Wilt u beleggen in Electronic Arts aandelen? electronic arts aandelen

Electronic Arts is een merk wat bekend is geworden door zijn grote computergames die veel succes wisten te bereiken, wereldwijd. Bekende games van Electronic Arts zijn bijvoorbeeld De Sims, Command & Conquer, Medal of Honor, Need for Speed en de welbekende voetbal spellen van Fifa.

 

Ontwikkelaar en uitgever

Electronic Arts is een ontwikkelaar en uitgever van computerspellen welke in 1982 werd opgericht. Ondanks zijn relatief korte levensduur, heeft Electronic Arts zich weten op te werken naar de bekendste uitgever va computerspellen. Trip Hawkins zag een kans en richtte zich geheel op het opstarten van Electronic Arts, wat hem niet in de koude kleren is gaan zitten. Met een jaarlijkse omzet van ruim 4 miljoen dollar heeft hij van Electronic Arts de grootste computerspel uitgevers ter wereld weten te maken.

Electronic Arts opereert ook wel onder de naam EA en EA Games. Met zijn bekende spreek “It’s in the game” Weet Electronic Arts menig hart van een spel fanaat harder te laten kloppen. EA Sport werd in 1991 opgericht als Electronic Arts Sports Network onder het moederbedrijf Electronic Arts. EA Sports, gevestigd in Redwood City in de VS, houd zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van sportspellen waarvan FIFA, Madden NFL en de NBA Live de meest verkochten zijn.

 

Omzet en kencijfers

Op 4 mei 2011 melde Electronic Arts een omzet van ruim 3800 miljoen dollar. Op 13 januari 2012 was dit al gestegen naar 1 miljard omzet. Dit was een enorme mijlpaal voor het bedrijf. Trip Hawkins had dit nooit kunnen vermoeden toen hij in februari 1982 een ontmoeting regelde met Don Valentine van Sequoia Capital, omdat hij een financiering zocht voor zijn nieuwe onderneming Amazin’ Software. Op 28 mei 1982 had Hawkins zijn plan klaar en kon het bedrijf gestart worden met een startkapitaal van 200.000 dollar.

 

Electronic Arts aandelen koopt u hieronder!

Analisten zien Electronic Arts als een stabiel bedrijf dat enkel alleen maar groeit. Alleen de bekende spelen die elk jaar terug komen met een vernieuwde versie en waar de consument elk jaar opnieuw weer voor reserveert, zorgen voor een stabiele groei die nog lang niet voorbij is. Hieronder kunt u de koers van realtime bekijken, analyseren en beoordelen.