Easyjet aandelen kopen

Wilt u beleggen in Easyjet aandelen?easyjet-aandelen

Easyjet kent bijna iedereen wel van de laag geprijsde vliegtickets. Maar naast het aanbieden van vluchten naar het buitenland tegen zeer concurrerende prijzen, bied dit bedrijf nog veel meer. Easyjet houd zich namelijk ook bezig met het verhuur van hotelkamers en het het verhuur van huur auto’s. Zo kunnen zij de consument een compleet pakket aan bieden. In de loop der jaren heeft dit bedrijf zich weten te specialiseren in meerdere diensten zo dat zij niet alleen afhankelijk zijn van de markt in vliegtickets om winst te maken.

 

Ruim 20 jaar ervaring

In 1995 werd Easyjet opgericht als een bedrijf dat voornamelijk vliegtickets zou gaan verkopen. Met zeer concurrerende prijen de daar bij horende reclame campagnes, wist het bedrijf een naam op te bouwen en is Easyjet een aanbieder van tickets die inmiddels niet meer weg te denken is uit de Nederlandse maatschappij. In 20 jaar tijd heeft het bedrijf waar gemaakt waar een concurrent meerdere tientallen jaren voor nodig heeft. Van oorsprong is Easyjet een Britse maatschappij en heeft met name in Europa veel bekendheid verworven.

 

De ondernemer uit Griekenland

In 1995 richtte Stelios Haji-Ioannou Easyjet op. Deze ondernemer uit Griekenland was destijds pas 28 jaar en nam een flink risico. Maar hij geloofde in zijn product en heeft het waar gemaakt. Direct in het eerste jaar wist hij het voor elkaar te krijgen om al 30.000 passagiers naar hun vakantie bestemming te veroveren. Toen het bedrijf in 2000 besloot naar de beurs te gaan trok hij zich terug uit het dagelijkse bestuur en richtte zijn aandacht op de andere activiteiten van de Easyjet Group. Dit was een goede keuze want in 2006 werd hij geridderd voor zijn ondernemerschap. Met de scherpe tarieven zette Easyjet een trend neer binnen de luchtvaart die door andere maatschappijen is overgenomen.

 

Goede resultaten

Easyjet staat vooral bekend om zijn uitstekende resultaten. Ondanks de economische crisis wis t het bedrijf zich, weliswaar met een daling van passagiers, toch te handhaven en heeft het voor elkaar gekregen te blijven groeien. In 2007 bedroeg de winst 1,8 miljard pon, in 2010 was dit maar liefst 3 miljard. Bijna een verdubbeling. Easyjet is dus een uitstekende keuze voor beleggers!

 

Beleggen in Easyjet aandelen doet u hieronder…