E. On aandelen kopen

Wilt u ook beleggen in E.On aandelen?e.on aandelen

E.On is op 16 juni 2000 ontstaan door een fusie van Viag en Veba. Vanuit het hoofdkantoor dat zich gevestigd heeft in de Duitse plaatse Düsseldorf, wordt het bedrijf sinds 2000 aangestuurd. E.On is een van de grootste Europese energie maatschappijen en is niet alleen in Duitsland actief, maar ook in Engeland, Italië, Nederland, Spanje, Rusland en Scandinavië.

 

Grootste leverancier energie

E.On heeft zijn eigen elektriciteitscentrales en met een totale productiecapaciteit van zo’n 62.000 MW.[3] staan deze garant voor jaarlijks een groot deel van de Europese energie. In 2013 produceerden deze centrales in totaal 245 miljard KWh aan elektriciteit. E.ON is ook actief in Nederland. In het jaar 2000 kocht het elektriciteitsbedrijf Zuid-Holland (EZH) voor een totaal bedrag van 1,1 miljard euro. De naam werd gewijzigd in E.ON Benelux. E.On Benelux produceert en levert energie aan particuliere klanten. Daarnaast is het een van de grootste aanbieders voor de Nederlandse zakenmarkt. Naast energie levert het bedrijf ook warmte en gas.

Het bedrijf heeft circa 1900 MW opgesteld vermogen in Zuid-Holland, met name op de Maasvlakte. Tevens bouwt men hier een nieuwe centrale. De gehele capaciteit van de centrale wordt ongeveer 1.070 MW en het rendement zal ruim 46% bedragen. Dit is zeer veel beter dan het wereldwijde gemiddelde rendement van steenkoolgestookte centrales, dat ongeveer op 30% ligt. De centrale gebruikt poederkool als brandstof om stoom te produceren dat via een turbine de generator aandrijft. Behalve steenkool zal de centrale ook biomassa kunnen verstoken. De investering in dit project bedraagt ruim 1,2 miljard euro.

 

E.On aandelen koopt u hieronder!

In 2014 maakte E-on een omzet van €112 miljard euro met een bijbehorende verlies van €3 miljard. E-on heeft dan ook ruim 59.000 werknemers lopen welke elke dag druk in de weer zijn de energie bij hun klanten te krijgen. Hiervan zijn er ongeveer 900 werkzaam in de Benelux. Ondanks het verlies geven analisten toch een positief koop advies af omdat men voornamelijk naar de toekomst kijkt. Op langere termijn worden zeer goede resultaten verwacht en dezer dagen is het dus wellicht een goede investering om nu in te stappen bij E.On.

 

Hieronder kunt u de koers van E.On realtime analyseren en beoordelen!