Danone aandelen kopen

Wilt u beleggen in Danone aandelen?danone-aandelen-kopen

Danone is een onderneming die zich in Frankrijk bevind en zich bezig houd met het produceren van zuivel en yoghurt producten. Naast deze voedingsproducten worden er ook flessen met water en medische voeding verkocht. In 1919 is Danone opgericht door Isaac Carasso in Barcelona, Spanje,  als een klein yoghurt producerend bedrijf.

 

Geschiedenis

Tien jaar later, in 1929, werd de eerste Franse fabriek gebouwd. Toen de tweede wereld oorlog uit brak verhuisde Danone tijdelijk naar New York, om zo door te kunnen gaan met de productie van zijn zuivelproducten. Danone keerde in 1958 terug naar Parijs waar vandaag de dag het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. In 1967 fuseerde het bedrijf met de kaasmakerij Gervais en breidde zo zijn werkzaamheden verder uit. We kunnen dus stellen dat Danone een stabiel bedrijf is dat stormen weet te door staan. Ondanks ook negatieve berichten in de media, is Danone nog steeds erg bekent en niet te onderschatten.

Begin 2010 ontving Danone Nederland van consumentenorganisatie Foodwatch een onderscheiding voor het product Actimel. Hiervoor kregen zij het Gouden Windei omdat volgens wetenschappers ten onrechte gezondheidsclaims (“verhoogt de weerstand”) aan dit product hangen. Danone Nederland blijft echter bij zijn standpunt dat het yoghurtdrankje weerstand verhogend is.

 

Het Danone van NU

Bij de hedendaagse Danone werken ruim 94.000 mensen. Samen maken zij een omzet waar van €21 miljard en presenteren Danone zo als een belangrijke speler in de voedingsindustrie. Bij de omzet van €21 miljard hoort een netto winst van €1.1miljard.

Ook Danone heeft te maken gehad met de financiële crisis, maar wist zich achteraf goed te herstellen. De koers ligt momenteel rond de €59,= per aandeel. Dit niveau is gelijk aan de koers van voor de crisis. Analisten geven dan ook een positief advies af als het gaat om aankopen van Danone aandelen.

 

Danone aandelen kopen doet u hier!

U kunt hieronder de koers van Danone analyseren en beoordelen op aantrekkelijkheid. Mocht u het interessant vinden, dan kunt u deze aandelen meteen online kopen. U ontvangt gratis €25,- bonus en u kunt hiermee meteen beleggen!