Colruyt aandelen kopen

Wilt u beleggen in Colruyt aandelen?colruyt-aandelen

Colruyt is een Belgische supermarktketen met een speciale aanpak. De supermarktketen, waarvan de roots in Lembeek België ligt, wil zich van de concurrentie onderscheiden door zijn no-nonsensaanpak. Colruyt garandeert zijn klanten, in tegenstelling tot zijn concurrenten, de laagste prijzen. Deze supermarktketen richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen.

 

De supermarktketen

Colruyt dankt zijn naam aan de oprichter, Franz Colruyt, die in 1965 de supermarktketen op richtte in Brussel. Deze droeg toen nog de naam Discount. In 1976 werd deze naam veranderd in Colruyt. De supermarktketen maakt deel uit van de Colruyt Group, een Belgische multinational, welke actief is in de groothandel en supermarkten.

 

Stukje geschiedenis

De geschiedenis van Colruyt gaat terug tot het jaar 1928 waar bakkerszoon Franz Colruyt zijn groothandel begint met koffie en kruiden voor kruideniers in Halle en omgeving. Hij breid al snel uit naar Brussel en omstreken. In 1962 opent men de eerste supermarkt, wat zich snel uitbreid. In 2014 beschikt het bedrijf over 231 winkels in België, 3 in Luxemburg en 70 supermarkten in Frankrijk. De Winkels zijn sober ingericht en er word geen muziek gespeeld. De verlichting en verwarming worden zo minimaal gebruikt om kosten te besparen. Melkproducten, fruit, groenten en charcuterie staan samen in een grote gekoelde ruimte: de versmarkt.

 

Prijsbeleid

Op elke winkel prijst de slogan “laagste prijzen”. Colruyt garandeert zijn klanten ook dat zij nimmer ergens duurder uit zijn. Om dit waar te kunnen maken volgt men de prijzen van de concurrentie op de voet. Dagelijks noteren medewerkers van het Colruyt-prijzensecretariaat duizenden prijzen, speciale aanbiedingen en promoties van de concurrentie. In 2012 word ook door de consumentenorganisatie Test-Aankoop bevestigd dat Colruyt de goedkoopste supermarkt is, zowel voor A-merken als voor discountproducten.

In 1996 werden de eerste stappen in Frankrijk gezet, met de overname van de aandelen van de Franse distributiegroep Ripotot. Later werd Ripotot omgedoopt tot Codifrance: Colruyt Distributie Frankrijk. Deze richt zich voornamelijk op de franse buurtsupers.

 

U kunt hier meteen beginnen met beleggen!

Naar verwachting zal Colruyt nog sterk gaan groeien, zeker nu het zich ook op de biologische voeding heeft gestort. Hier ligt nog een hele markt voor Colruyt open. U kunt hieronder de koers analyseren en beoordelen. Mocht u interesse hebben, dan kunt u hieronder meteen beginnen met beleggen.