Citigroup aandelen kopen

Citigroup aandelen kopen doet u hier!citigroup-aandelen-kopen

Citigroup is de op een na grootste bank van Amerika. Het bedrijf dat is ontstaan door een fusie tussen Citicorp en Travelers Group, op 7 april 1998, staat genoteerd op de NYSE in New York. De telling van werkzame werknemers, in 2010, gaf een aantal van 263.000 aan, wat dus aan toont dat Citigroup een groot bedrijf is. Citigroup is een financiële dienstverlener. Het hoofdkantoor bevind zich in New York. Vanuit het hoofdkantoor in deze Amerikaanse stad geeft Citi Group leiding over 28 banken wereldwijd. Het bedrijf was rooskleurig tot de financiële crisis uit brak. In de nasleep van de financiële crisis raakte de bank steeds meer in de problemen.

 

Klanten, omzet en werknemers

Eind 2000 had de bank een klantenkring van ruim 120 miljoen klanten. Dit steeg de jaren daarop tot een 200 miljoen klanten in meer dan 100 landen. Rond 2003 had de onderneming de activa voor een bedrag van 1.264.032 miljoen US $ en telde 275.000 medewerkers. Echter is het de laatste jaren berg afwaarts gegaan met Citi Group en is het aantal werknemers gedaald naar nog slechts 147.000 leden. Op dit moment zijn alle aandelen van Citigroup in free float. Institutionele beleggers bezitten 67% van de aandelen, de rest is in handen van particuliere aandeelhouders.

 

Citi Center

Het meest bekende kantoorgebouw van Citi Group is Citi Center in Oost-Midtown Manhattan in New York City. Dit is echter niet het hoofdkantoor. Dit hoofdkantoor ligt aan de Park Avenue in de City National Bank Building. Het hoofdkantoor heeft negen luxe eetzalen. Het management bevind zich op de tweede en derde verdieping. Verder is er een gebouw in Tribeca, dat is de zetel van de Investment Business. Ondanks dat het de afgelopen jaren bergafwaarts is gegaan heeft Citi Group het tij weten keren en is begonnen aan zijn weg terug omhoog. Dit lukt de bank aardig en analisten zijn dan ook positief gestemd dat Citi Group het uiteindelijk gaat redden. Of het verstandig is om op dit moment te investeren in aandelen is een keuze die een ieder voor zich zelf moet maken, analisten staan er in ieder geval niet negatief tegen over.

 

De koers van Citigroup analyseren

U kunt hieronder de koers van Citigroup analyseren en beoordelen op aantrekkelijkheid. Mocht u willen beleggen in Citigroup, dan kunt u klikken op kopen. U ontvangt tevens een welkomstbonus ter waarde van €25,-!