Chevron aandelen kopen

Wilt u Chevron aandelen kopen?chevron-aandelen-kopen

Wanneer u aandelen in het Amerikaanse bedrijf Chevron wilt aanschaffen is het goed om uzelf eerst goed in te lezen, in wat dit bedrijf doet en hoe het er voor staat. Chevron is een Amerikaans olieconcern dat in meer dan 180 landen actief is in de olie- en gasindustrie. Chevron is dan ook met recht een multinational te noemen omdat zij niet alleen binnen de Amerikaanse grenzen opereert maar ook ver daar buiten.

 

Het concern

Het concern beschikt in totaal over meer dan 64.000 werknemers die gezamenlijk goed zijn voor een omzet van $200 miljard per jaar. Dit is geen geringe omzet, zeker als men bekijkt hoeveel werknemers Chevron heeft ten opzichte van andere grote multinationals. Chevron (CVX) is op de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd.

 

Onderdeel van Dow Fonds

Chevron maakt deel uit van een van de 30 Dow fondsen, maar echt schone handen heeft het bedrijf niet: jarenlang heeft Chevrons voorganger Texaco flink huisgehouden in Ecuador, met dramatische milieuschade tot gevolg. Maar Chevron is niet de enige oliemaatschappij met vuile handen.

Chevron mag zich ook Supermajor noemen, dit Amerikaanse bedrijf behoort tot een van de zes grootste staatsonafhankelijk oliemaatschappijen. Vanuit het hoofdkantoor, dat in San Ramon in Callifornië is gevestigd maakte het bedrijf in 2013 een omzet van $220 miljard.

Chevron, voorheen Texaco, produceerde in 2013 2,6 miljoen vaten olie-equivalent per dag waarvan maar liefst drie kwartbuiten de Amerikaanse grenzen. Deze olie word grotendeels in raffinaderijen verwerkt. Per dag kan 2 miljoen vaten ruwe olie worden omgezet in olieproducten. De motorbrandstoffen worden verkocht via een eigen wereldwijd netwerk van tankstations.

 

Overnames

Op 9 oktober 2001 gingen Texaco en Chevron samen na een overnamebod dat 44 miljard bedroeg. Samen gingen zij verder onder de naam “the ChevronTexaco Corporation”. Sinds 1934 hadden de twee al samen een dochterbedrijf genaamd Caltex, dat de raffinage en verkoop buiten de VS coördineerde. Uiteindelijk werd de naam in “the ChevronTexaco Corporation” ingekort naar Chevron Corp. Maar de naam Chevron Texaco word nog steeds veel gebruikt.

 

Koersanalyse doet u hieronder

Aandelen kunt u gemakkelijk online aanschaffen. De analisten zijn best positief over Chevron, zij produceren namelijk een product dat onmisbaar is voor de wereld en zal altijd nodig blijven. Investeren in Chevron is dus wellicht niet zo een slechte keuze.