Caterpillar aandelen kopen

Aandelen Caterpillar koopt u hier! caterpillar-aandelen-kopen

Op het gebied van bouw materialen en materieel is Caterpillar een van de grootste producenten. Caterpillar behoort daarmee dan ook tot de klassieke ondernemingen. Jarenlang had het bedrijf een monopolie op machines en producten door de subsidies die het destijds van de overheid heeft ontvangen. Het bedrijf was zeer betrokken bij de opbouw na de tweede wereld oorlog. Hierdoor heeft Caterpillar een belangrijke positie binnen de markt weten op te bouwen.

Deze positie heeft men daarna nooit meer uit handen gegeven, al is de macht ten opzichte van andere spelers wel voor een belangrijk stuk afgenomen. Echter Caterpillar is nog steeds een stabiele onderneming en blijft goed bestand tegen tegenslagen.

 

Wie is Caterpillar?

De producten voor de bouw is waar Caterpillar groot mee is geworden. Hierin heeft men zich vooral gericht op de mijnbouw, maar ook op motoren op diesel en gas die een enorme kracht kunnen produceren. Verder maken de industriële gasturbines een belangrijk deel van de omzet uit. Maar het grootste deel van de omzet en winst haalt Caterpillar toch wel uit de motoren en zij zijn dus zeer afhankelijk van dit product.

Aan de ene kant is deze afhankelijkheid een enorme kracht, maar aan de andere kant houd het ook een risico in. Caterpillar is erg gevoelig voor ontwikkelingen binnen de markt waardoor de financiële crisis een flinke impact heeft gehad op dit Amerikaanse bedrijf. Echter heeft Caterpillar zich staande kunnen houden en hiermee de crisis overleefd. Helaas hebben de aandelen wel een flinke klap mee gekregen van de crisis, maar dit heeft zich al weer aardig weten te herstellen. Caterpillar werkt ook wel aan bijvoorbeeld financiële diensten, verhuur en logistiek, maar weer daar maar ongeveer 6% van de omzet uit te genereren. Dit is echter niet genoeg om tegenwicht te bieden aan de andere activiteiten.

 

Koersverloop Caterpillar

De aandelen van Caterpillar vertonen regelmatig een stijging maar ook een daling. Niet al te groot waardoor de aandelen toch wel aardig stabiel blijven en ongeveer tussen de $80 en de $90 schommelen. Echter weet Caterpillar op langere termijn steeds weer een positief resultaat te boeken wat voor de aandeelhouders dus wederom positief uit pakt.