BNP Paribas aandelen kopen

Wilt u beleggen in aandelen van BNP Paribas?bnp-paribas-aandelen

BNP Paribas mag zich terecht tot een van de grootste bankgroepen van de wereld noemen. Vanaf het begin van de oprichting op 23 mei 2000 timmert BNP Paribas flink aan de weg.

BNP Paribas is ontstaan uit een fusie tussen Banque Nationale de Paris en Paribas. Het hoofdkantoor dat zich in het midden van Parijs bevind geeft leiding aan zo een 200.000 werknemers. De activiteiten van BNP Paribas vinden voornamelijk in Frankrijk plaats en worden georganiseerd vanuit Parijs.

 

Cijfers BNP Paribas

De cijfers van BNP Paribas zijn erg goed te noemen. In 2013 bedroeg de omzet maar liefst €38.8 miljard waar een winst bij hoort van €4.8 miljard. De winstmarges bij BNP Paribas zijn fors te noemen en et bedrijf weet dan ook voor zijn aandeelhouders een mooie winstmarge te hanteren. De fusie tussen Banque Nationale de Paris en Paribas is dan ook een zeer verstandige stap in de goede richting geweest en heeft BNP Paribas geen windeieren gelegd.

Het eigen vermogen van BNP Paribas ligt op een forse €87.5 miljard euro. Deze is aan de zeer forse kant, wat BNP Paribas dus een sterke positie geeft in het bankwezen. Per aandeel ligt dit eigen vermogen op een dikke 70 euro.

 

De koers van BNP Paribas

De koers is veel hoger geweest en heeft in 2007 zelfs op een ruime 91 euro per aandeel gestaan. Echter heeft de crisis er aan bijgedragen dat de aandelen in waarde zijn gezakt en zich nu rond de 70 euro bevinden. De bankgroep is echter goed terug gekomen.

Echter de analisten zijn terughoudend over de bankgroep. Deze is wellis waar goed terug gekomen maar toch moet men alert blijven. De afgelopen tijd zijn er goede resultaten geboekt en de verwachtingen zijn wel goed, maar analisten zijn voorzichtig met un advies. Niemand kan voorzien wat de crisis veroorzaakt heeft en of het daadwerkelijk allemaal voorbij is. Dit is iets dat alleen de toekomst uit kan wijzen, analisten adviseren dan ook zeker om de aandelen van BNP Paribas goed in de gaten te houden, zeker als u in deze aandelen wilt gaan investeren.

 

BNP Paribas aandelen kopen doet u hieronder…