Berkshire Hathaway aandelen kopen

Berkshire Hathaway Inc. Aandelen kopen? berkshire-hathaway-aandelen-kopen

Berkshire Hathaway Inc. Is een Amerikaanse holding die met recht groot te noemen is. Vanuit het hoofdkantoor in Omaha investeert en beheert deze Amerikaanse gigant een groot aantal bedrijven in verschillende sectoren. Berkshire Hathaway Inc. Is een speler in de verzekeringssector maar ook in de bouw sector. Berkshire Hathaway Inc. bezit hiernaast nog meerdere bedrijven in verschillende industrieën.

 

Warren Buffett

De voorzitter van Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffett, bezit samen met zijn zakenpartner Charlie Munger een groot deel van de holding. Het grootste deel is toch wel toe te schrijven aan deze voorzitter, namelijk een 38% van de aandelen. Hij is dus met recht groot aandeelhouder te noemen. Vanaf het moment in 1962 dat Warren Buffett interesse kreeg in de holding, kreeg deze ook meteen een grote invloed op het bedrijf.

 

Textielfabrikant

Op het moment dat Berkshire Hathaway Inc. werd opgericht was het een textiel fabrikant. Dit gebeurde in 1839 door Oliver Chace. Pas in 1927 vond er een fusie plaats met Berkshire Cotton Manufacturing Company. Vervolgens is er in 1955 ook nog Hathaway Manufacturing Company geïntegreerd. Pas in 1955 werd de huidige naam Berkshire Hathaway Inc. aan het bedrijf toegekend. Nadat Warren Buffett zich met het bedrijf ging bemoeien werd er besloten om uit te breiden en te gaan investeren. Uiteindelijk sloot de laatste textielfabriek en is de holding dus een volledige investeringsmaatschappij geworden

 

Goed werk Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway heeft het absoluut uitstekend gedaan. Zeker in de begin jaren heeft de holding een enorme stijging van aandelen laten zien. De laatste jaren gaat het heel goed met de aandelen. Door te blijven investeren in goede bedrijven, kan er worden gezorgd voor een stabiele groei. Analisten geven dan ook een positief koopadvies. Dit bedrijf kan alleen maar groeien en uw aandelen dus ook.

 

Beleggen in Berkshire Hathaway doet u hier…..

Wilt u beleggen in Berkshire Hathaway aandelen? U kunt hieronder de beurskoers analyseren, beoordelen en overwegen om het wel of niet te kopen. Wat misschien een leuk idee is, is dat u gratis en onbeperkt kunt beleggen met een demo-account! U kunt ook ervoor kiezen om met een echt geld account te beleggen, dan krijgt u € 25,- gratis bonus en u hoeft vooraf niets te storten! U krijgt tevens ook 30% extra over uw 1e storting. Begin vandaag nog!