Amazon aandelen kopen

amazon aandelen kopenWilt u ook beleggen in Amazon aandelen?

Aandelen kopen van Amazon zou wel eens een hele goede keuze kunnen zijn. Amazon heeft namelijk een Alexa rank van 7, wat inhoud dat zij de zevende grootste website ter wereld zijn als men kijkt naar het bezoekers aantal.

 

Wat is Amazon voor onderneming?

Het internetbedrijf Amazon geeft de consument een mogelijkheid om online talloze producten te bestellen en verzend deze daarna naar de klant. De e-commerce heeft zich gevestigd in de Verenigde Staten en heeft vanaf daar een mooie positie op internet opgebouwd. Omdat het zo goed gaat met deze gigant breid het aantal aandeelhouders ook steeds verder uit.

Amazon is een vrij jong bedrijf wat op 6 juli 1994 werd opgericht door Jeff Bezos. In de eerste instantie was Amazon een bedrijf dat alleen boeken verkocht, later werd dit uitgebreid naar ook andere producten. 3 jaar later, in 1997, ging Amazon naar de beurs en koos hiervoor Nasdaq om zo zich tussen de andere grote technologiebedrijven te plaatsen.

In het begin was men erg sceptisch omdat het Amazon niet echt lukte winst te maken. Het heeft uiteindelijk tot 2003 geduurd voordat Amazon een eerste winst boekte. Sindsdien is wel zowel de omzet als de winst flink gestegen.

 

Twee hoofdkantoren

Om het bedrijf te beheren heeft Amazon twee verschillende hoofdkantoren. Iets wat opvallend is maar wat wellicht toch bijdraagt dat Amazon zich op een gezonde manier ontwikkeld. Vanuit zowel Seattle als Washington weet men de lopende aken goed te beheren zonder dat er verwarring ontstaat.

 

Jaarcijfers en koersverloop

De cijfers van 2014 zijn interessant. Amazon wist een omzet te behalen van €89 miljard dollar, maar slaagde er niet in winst te maken. Ook in het eerste deel van 2015 heeft Amazon een hogere omzet gedraaid als voorgaande jaren. De aandelen lijken zich positief te ontwikkelen. Wilt u ook aandelen in uw bezit krijgen welke zich waarschijnlijk positief zullen ontwikkelen, dan kunt u beginnen met beleggen in deze aandelen. Deze zullen de komende jaren zeker stijgen.

 

Amazon aandelen kopen

Wilt u beleggen in dit aandeel? U kunt hieronder de beurskoers analyseren en beoordelen. U kunt na aanmelding uw welkomstbonus ter waarde van €25,- in ontvangst nemen en u hoeft vooraf niet te storten! Begin vandaag nog!