Alibaba aandelen kopen

Alibaba aandelen kopen is heel interessant!alibaba aandelen kopen

Vanaf het eerste moment dat Alibaba naar de beurs ging gebeurde er al iets opmerkelijks. Op 19 september 2014 stapte het grootste e-commerce bedrijf van China naar de beurs en werd de introductiekoers van het aandeel vastgestel op 68 dollar. Echter voor het eind van de dag was deze al gestegen naar ruim 93 dollar.

De marktwaarde van Alibaba, werd op de eerste dag, vastgesteld op 168 miljard dollar, maar inmiddels is de marktwaarde vele malen hoger. Aandelen kopen van Alibaba is dus een zeer goede keuze.

 

Wat is Alibaba voor onderneming?

In 1999 werd Alibaba opgericht door Jack Ma. Deze voormalig Engels docent creëerde de website Alibaba.com als portaal om Chinese fabrikanten samen te brengen met consumenten uit andere landen. Dat deze website zo een succes zou worden had hij niet durven dromen. Naast Alibaba.com richtte Jack ook het e-commerce bedrijf Taobao op, welke vergelijkbaar is met Ebay en zich tot een van de paradepaardjes van Alibaba mag noemen.

Veel beleggers zien Alibaba als de nieuwe Apple. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Het bedrijf heeft ruim 22.000 medewerkers in dienst en heeft het hoofdkantoor nog steeds gevestigd in Hangzhou.

 

Winstcijfers……

De winstcijfers van Alibaba zijn zeer goed. Zo steeg de omzet van 5.5 miljard dollar naar 8.4 miljard dollar en was er een nettowinst stijging te zien van maar liefst 179%. Alibaba boekt dus een hoge winstmarge! Uit cijfers blijkt dat de winstmarge van Alibaba is zelfs hoger ligt dan Ebay.com en Amazon bij elkaar. Als belegger is het dan dus ook erg slim om te investeren in aandelen van Alibaba.

 

De beursgang

De beursgang van Alibaba was de grootste beursgang in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Deze leverde maar liefst 21.8 miljard dollar op. Analisten zijn dan ook erg positief en verwachten dat de aandelenkoers snel tot boven de 100 dollar per aandeel zullen stijgen. Yahoo is hier op tijd bij geweest en heeft 23% van de aandelen destijds gekocht. Dit voor slechts 1 miljard dollar, maar naar schatting zouden deze inmiddels 10 miljard dollar waard zijn.

 

Wilt u ook Alibaba aandelen kopen

Wilt u beleggen in Alibaba? U kunt hieronder de koers realtime bekijken, analyseren en beoordelen. U ontvangt na aanmelding een welkomstbonus ter waarde van €25,- en u hoeft vooraf niet te storten! U kunt beginnen met beleggen door te klikken op kopen of verkopen!