Ageas aandelen kopen

Waarom niet beleggen in Ageas aandelen? ageas aandelen kopen

Heeft u ooit al eens nagedacht om te investeren in aandelen van Ageas? Ooit was Ageas een grote bank in Nederland en buurland België. Met onder andere het merk Fortis in handen waren zij een sterke speler op de verzekeraars markt. Helaas is Fortis verloren gegaan tijdens de financiële crisis in 2008. Na diverse fusies en overnames heeft helaas Ageas zijn sterke positie niet meer weten terug te brengen.

 

Fortis bank

De Fortis bank bestond uit de Nederlandse verzekeraar AMEV en de VSB Bank en was enige tijd succesvol in Nederland en België, maar helaas moesten beiden staten ingrijpen om te voorkomen dat belangrijke delen van Fortis failliet zouden gaan en consumenten hiervan de dupe zouden worden.

 

De crisis

Ageas is een lange tijd erg succesvol geweest maar na de crisis kwam dit bedrijf uiteindelijk in het bezit van aan aantal verschillende eigenaren. Hedendag bestaat alleen de moedermaatschappij nog. Overige onderdelen zijn opgekocht door andere banken en de Belgische staat, waardoor de oorspronkelijke Ageas niet meer bestaat.

 

De beursnotering

Momenteel lijkt het er wel op dat Ageas beurs genoteerd blijft en het bedrijf weer kan gaan bouwen aan de wederopbouw. Voor u als aandeelhouder is dat een positieve ontwikkeling en maakt het voor de handelaar erg aantrekkelijk om te investeren. Na de overname door de Belgische overheid is de continuïteit gewaarborgd.

De koers laat de laatste maanden een positieve ontwikkeling zien, wat waarschijnlijk vooral te danken is aan de rust die het bedrijf heeft gekregen. Echter waar in 2000 nog honderden euro’s per aandeel werden betaald is dit helaas nu gezakt naar enkele tientjes per aandeel. Toch sluit men niet uit dat dit zeker weer uit kan gaan groeien tot enkele honderden euro’s per aandeel. Wellicht dus een goede keuze om eens na te denken aan een investering in het afgeslankte, maar stabiele Ageas!

 

Wilt u ook Ageas aandelen kopen?

Hieronder kunt u de beurskoers van Ageas analyseren en beoordelen. U kunt hieronder de koers simpel analyseren en u kunt er simpel in beleggen. U ontvangt na aanmelding gratis een welkomstbonus ter waarde van €25,- en u hoeft vooraf niet te storten! Begin vandaag nog!