Adidas aandelen kopen

Heeft u ook interesse in Adidas aandelen?adidas aandelen kopen

Adidas is in 1949 opgericht in Duitsland door Adolf Dassler. Het is een van de belangrijkste merken op sportgebied. Dit Duitse sportkledingmerk heeft sinds zijn oprichting een stabiele groei meegemaakt tot wat het nu is. Naast het merk Adidas bevat het concern, Adidas AG, ook het sportmerk Reebok. De omzetten zijn enorm, in 2013 wist Adidas maar liefst €14.49 miljard omzet te draaien, waarvan €787 miljoen winst. Voor deze enorme winstmarge zijn bij Adidas 54.000 medewerkers verantwoordelijk en de nieuwe ontwikkelingen hebben hier ook zeker in bij gedragen.

 

Sterke concurrentie

Toen Adolf Dassler in 1920 begon met schoenen maken had hij niet verwacht wat er uiteindelijk van zou komen. Hij maakte sportschoenen in de buurt van Neurenberg en wekte hiermee de interesse van sportfanaten. Op 18 september waren zijn verkopen zo ver gestegen dat hij besloot Adidas AG op te richten. Concurrentie was er wel, zijn broer is namelijk de oprichter van Puma. In 1954 leverde Adolf de schoenen aan het Duitse elftal. Deze nieuwe schoenen waren met hun verwisselbare noppen direct een revolutionair product.

 

Kledingsponsor

Momenteel is Adidas een grote kledingsponsor van sportclubs en professionele sporters. Naast het merk Adidas beschikt men ook over de top merken Reebok en Taylormade. Ondanks dat Puma geen grote concurrent meer is van Adidas is er wel een andere grote concurrentie, namelijk Nike. Beiden bevinden zich namelijk op de zelfde markt en moeten flink tegen elkaar op boksen.

 

2014 was super jaar

De omzet in 2014 steeg naar maar liefst €45.9 miljard. Bij deze omzet werd een winst van €558 miljoen geboekt. Adidas is een Duitse onderneming en heeft een Duitse degelijkheid. De aandelen hebben een mooie lijn omhoog laten zien, waar er in 2010 nog €40,- werd betaald voor een aandeel in Adidas, was deze in 2013 gestegen naar €93,-. Adidas aandelen kopen is dus zeker aantrekkelijk, tenminste mocht u een leuke winst er mee willen pakken.

 

Begin vandaag nog met beleggen in Adidas!

U kunt hieronder de beurskoers analyseren en beoordelen. Mocht u hier potentie inzien, dan kunt u meteen beleggen door op kopen of verkopen te klikken. U ontvangt na aanmelding een welkomstbonus ter waarde van €25,- en u hoeft werkelijk niet te storten! Begin vandaag nog!